Bachbloesems


De Bachbloesemremedies zijn ontwikkeld door de Engelse arts Dr. Edward Bach (1886-1936). Deze remedies worden voornamelijk bereid uit wilde bloemen en bloesems van planten en bomen. Er zijn 38 verschillende remedies en één Rescue Remedy (eerste hulp).

Dr. Edward Bach schreef: "Het mooiste geschenk dat we een ander kunnen aanbieden, is zelf gelukkig te zijn, want zo trekken we de ander uit de put van zijn neerslachtigheid."

Hij zag hoe zorgen, angsten, verdriet, moedeloosheid... onze gezondheid parten spelen en ons uiteindelijk ziek kunnen maken. Dit bracht hem ertoe in de natuur te zoeken naar eenvoudige en niet schadelijke middelen, die ons de kracht geven anders om te gaan met onze moeilijkheden. Zo ontwikkelde hij 38 bloemenremedies, die onze emoties en gemoedsgesteldheden positief beïnvloeden.

Wanneer je last hebt van angsten, onzekerheid, overbezorgdheid, verdriet, eenzaamheid en/of moedeloosheid dan kunnen de Bachbloesemremedies je helpen. De Bachbloesemremedies zetten zo'n negatieve houding of levensinstelling om naar een positieve instelling in plaats van deze te onderdrukken.

Psychische en lichamelijke klachten worden vaak veroorzaakt door geestelijke disharmonie. De Bachbloesemremedies werken door de individuele persoon te behandelen en niet de kwaal of de symptomen van de kwaal. Ze werken specifiek op de emotionele en psychische conditie. Zo kunnen twee mensen met bijvoorbeeld slapeloosheid, baat hebben bij heel verschillende remedies. Bachbloesems kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

Iedere remedie werkt in op een specifieke emotie of gemoedsgesteldheid. Zo zijn er een aantal remedies die ons helpen bij angsten, bij onzekerheden, twijfels, overgevoeligheid, enz....

Het was de droom van Dr. Edward Bach dat ieder gezin deze remedies in haar huisapotheek zou opnemen, zodat we bij elk probleem of bij elke kwaal ook een hulp hebben om onze emoties of de onderliggende gemoedstoestand terug in evenwicht te brengen. De bachbloesems verdrijven op een zachte manier blokkades. Het geeft je de kans een andere kijk te krijgen op zaken uit jouw leven.


Praktisch

  • Een Bach bloemsem consultatie duurt de eerste maal ongeveer 1 uur, eventueel latere consultaties duren 30 min
  • Tarief: 50€ (1ste consultatie) - 30€ (latere consultaties) flesje incluis

Contact