Tibetaanse yoga


Mindfulness mediatie

Een gezonde geest in een gezond lichaam
Innerlijke rust een geschenk in deze rusteloze tijden

Door te mediteren ontwikkelen we een heldere, vrolijke en rustige geest en ervaren we innerlijke vrede. Tijdens de meditatie kunnen gedachten, beelden, gevoelens of andere afleidingen ontstaan. Alles is welkom. Wat er ook gebeurt, het is in orde.

De inspanning die we leveren om bewustzijn te bereiken, hoeft zich niet te beperken tot meditatie. Ideaal is om het toe te passen in ons dagelijks leven. Zodat we met een heldere geest, volledig in onze kracht in het leven staan.

Mindfulness is leven in het nu en de dingen aanvaarden zoals ze zijn, zonder te oordelen, als een onpartijdige waarnemer. Dit betekent dat we volledig bewust zijn van alles wat er gaande is in het huidige moment.

Binnenkort worden maandelijkse mindfulness meditaties georganiseerd. De les begint met Lu Jong, om de grove en subtiele chakra’s van het lichaam te openen en balans te brengen in lichaam en geest. Gevolgd door een aantal ademhalingsoefeningen en mantra's. Zo leren we stap voor stap mediteren, gaande van de juiste zithouding, de verschillende stadia van meditatie, de obstakels die we op ons pad tegen komen en de krachten die we kunnen benutten om deze obstakels te counteren. We ronden af met zelf-massage, kum nye massage of een diepe ontspanning. Na de mindfulness meditatie voelen we ons als herboren en kunnen we weer de wereld aan.

Probeer dagelijks een paar minuten in stilte door te brengen en ervaar de innerlijke rust. Dit is pure gelukzaligheid.

Drie redenen om te oefenen:
geluk in dit leven,
geluk in ons volgende leven
en geluk voor alle levende wezens.


Tulku Lama Lobsangnieuwsbrief februari 2012: De kracht van het nu – Leven in het nu (Eckart Tolle)