Goed gevoel

“Elke minuut dat je lacht, verlengt je leven met een dag”


Positieve gedachten

Wat is de invloed van positivisme op onze gezondheid?

Positieve gedachten ruimen blokkades op. Een glimlach opent deuren...

Vele zenuwinzinkingen hebben te maken met een schuldgevoel of een of ander negatief gevoel en niet zozeer met het feit van overwerkt te zijn.

Vergeef jezelf en al de mensen die je pijn of leed aangedaan hebben.

We kunnen niet gelukkig, gezond en vrij zijn zolang we niet willen vergeven. Dit is één van de belangrijkste problemen waarmee ieder van ons geconfronteerd wordt.

Positieve levenshouding, affirmaties en autosuggesties “what you think is what you get”
Iedere dag verrichten we zoveel handelingen om het lichaam te verzorgen. We nemen een douche, poetsen de tanden, eten en doen aan lichaamsbeweging. Op dezelfde manier zouden we tijd en aandacht moeten besteden aan de verzorging van ons geestelijk leven. Je moet je geest voeden zoals je je lichaam voedt en om je geest gezond te houden moet je die voedzame en versterkende gedachten toedienen. Zonder je af op een stil plekje en voed je geest met vredelievende gedachten.

Geluk en succes
Ieder mens heeft zijn eigen normen en coderingen die bepalen aan welke voorwaarden voldaan moet worden om gelukkig, tevreden en succesvol te zijn. Hoe hoger de normen liggen, hoe moeilijker het wordt om gelukkig te zijn. Hoe veeleisender men is in het toelaten van geluksbeleving, hoe zeldzamer echt geluk is. Zij die gelukkig zijn met de kleinste dingetjes, worden omringd door een oceaan van geluk.

Iemand wiens denken door optimisme en zelfvertrouwen beheerst wordt, magnetiseert succesvolle omstandigheden en heeft de kracht om zijn doel te bereiken. Verwacht dus altijd het beste en je zal het beste krijgen.

De weg naar het geluk
"Vrijwaar je hart van haat en je geest van zorgen. Leef eenvoudig, verwacht weinig, geef veel. Vul je leven met liefde. Straal warmte uit. Vergeet jezelf, denk aan anderen. Wat je niet wilt dat jou geschiedt doe dat ook een ander niet. Vergeef jezelf en de anderen. Probeer dit een week en je zal verrast zijn." (Stefaan De Wever)