Tibetaanse yoga


De Tibetaanse yoga is dynamisch. Het is een universeel streven naar geluk. Er zijn verschillende vormen van Tibetaanse yoga (Lu jong, Tsa lung, Kum nye, Tummo, Tog chöd, e.a.).

De Tibetaanse traditie benadrukt en herinnert er ons aan dat het menselijk lichaam een kostbaar geschenk is. Door de oude, eenvoudige oefeningen, bewegingen en ademhalingen worden blokkades in lichaam en geest opgeruimd. Waardoor er spontaan ontspanning, gezondheid en geluk komt. Het uiteindelijke doel is om je bewust te worden van wie je werkelijk bent en verantwoordelijkheid voor je leven op te nemen. Wanneer je zelf goed in je kracht staat, kan je ook je hart openen voor de mensen rondom jou. Dat aspect van verbinding is heel belangrijk.

Alle gebruikte methodes komen uit het Tibetaanse Tantrayana of Vajrayana Boeddhisme, doorgegeven door Tulku Lama Lobsang. Deze lama en arts beschouwt het als zijn missie om de oude Tibetaanse Tantrayana technieken te delen met Westerse mensen.

De lessen worden gegeven door Leentje, een erkend Tog Chöd / Lu Jong docenten educator, ingewijd door Tulku Lobsang. Ze heeft vele Tog Chöd en andere retraites gevolgd bij Tulku Lobsang en heeft meer dan 4 jaar ervaring als Tog Chöd docente. Sinds 2 jaar leidt ze met veel liefde en toewijding toekomstige docenten op. Leentje heeft ook 4 jaar ervaring als Lu Jong teacher en is nu ook gestart met toekomstige docenten op te leiden.